Houders

Hieronder vindt u de contactgegevens van onze "kuddehouders" (leden met meerdere Exmoorpony's). Voor het inzetten of aanschaffen van Exmoorpony's kunt u zich het beste tot hen wenden.

 • Stichting het Limburgs Landschap heeft een kudde Exmoorpony's in het centrale deel van het Weerterbos nabij Nederweert. De dieren lopen in de in dit bosgebied gelegen voormalige landbouwenclave "de Grashut". Tel: 077-4737575, email: info@limburgs-landschap.nl.
 • Michael Bekaert heeft enkele groepen Exmoorpony's in Belgische natuurgebieden (o.a. natuurgebied St. Elooiput te Merelbeke). Email: michael.bekaert.snoeiwerken@telenet.be.
 • Faunaconsult is een ecologisch adviesbureau dat Exmoorpony's inzet voor begrazing van natuurterreinen. Daarnaast heeft Faunaconsult regelmatig Exmoorpony's te koop. e-mail: info@faunaconsult.nl Telefoon: 077-4642999.
 • It Fryske Gea is een vereniging voor natuurbescherming in Fryslän (Friesland). It Fryske Gea beheert meer dan vijftig verschillende natuurgebieden - met een totale oppervlakte van bijna 20.000 hectare - verspreid over de hele provincie. It Fryske Gea heeft onder andere Exmoorpony's, samen met Schotse Hooglanders en Drentse heideschapen, lopen op de Delleboersterheide bij Oldeberkoop. e-mail: info@fryskegea.nl. Telefoon: 0512-381448.
 • Michiel Mooij is een biologische melkveehouder, die in het duingebied tussen Egmond en Castricum, in natuurgebied 'Noordhollands Duinreservaat', 31 Exmoorpony's heeft lopen. De pony's (ruinen en merries) begrazen het circa 1100 hectare grote gebied samen met Schotse Hooglanders. Tel: 06-29375536. email: michielmooij@hetnet.nl.
 • Jaap en Dorien Mekel hebben enkele Exmoorpony's op hun landgoed lopen te Ravenswoud (Friesland), waarmee zij regelmatig fokken (geen verhuur). Tel: 0516-4334978. Email: info@mekeldewitteraaf.nl.
 • Staatsbosbeheer Fryslan Noord beheert een groot aantal natuurterreinen in Friesland. In de gebieden Twijzelermieden en de Houtwiel zetten zij Exmoorpony's in voor natuurlijke begrazing. email: a.paulus@staatsbosbeheer.nl. Telefoon: Arno Paulus: 06-10134263.
 • Grazelands rewilding is de eigenaar van een kudde Schotse hooglanders, Galloways, Koniks en Exmoorpony's. Doelstelling van Grazelands rewilding plaatje is het stimuleren van natuurontwikkeling in Nederland door middel van begrazing van natuurgebieden. e-mail: info@stichtingtaurus.nl
 • Dirk en Jappie Riedstra (Riedstra en Hoving vof) hebben een melkveebedrijf in Veenhuizen en daarnaast een kudde Exmoorpony's die graast in een deel van het Fochteloërveen. Tel: 06-29577844, e-mail: dirkriedstra@hetnet.nl
 • Staatsbosbeheer Noord-Zeeland begon in 2015 met een kleine groep Exmoorpony's in de Duinzoom (een natuurgebied tussen Haamstede en Renesse) . Deze groep is verhuisd naar de Vroongronden, een binnenduingebied op de Kop van Schouwen. Hier loopt een fietspad (de Vroonweg) door heen waar mensen onze pony's kunnen aanschouwen. Het is de bedoeling dat de komende meer gebieden van Staatsbosbeheer Noord-Zeeland door Exmoors zullen worden begraasd. email: av.Visser@staatsbosbeheer.nl. Telefoon: Alex de Visser: 06-53644911.
 • Staatsbosbeheer District Groningen heeft sinds 2012 een kleine groep Exmoorpony's in Dorpsrandpark Zwaneveldsgat te Kolham. email: A.Jong@staatsbosbeheer.nl. Telefoon: Annet de Jong: 0597-553172 / 06-51711263.
 • Natuurgebied de Onlanden wordt in samenwerking met Natuurmonumenten beheert door Biologische zoogkoeienhouderij 't Hoogeveld (http://www.hoogeveld.nl/). Naast Limousin koeien, en Schotse Hooglanders loopt hier een groep Exmoorpony's voor de begrazing. E-mail: info@hoogeveld.nl. Telefoon: Sytze van der Goot: 06-20677312.
 • FREE Nature heeft een kleine kudde Exmoors in de duinen op Schiermonnikoog. Deze grazen samen met een kudde Sayaguessa runderen. E-mail: roeland.vermeulen@freenature.eu, tel: +31 (0) 6 20 44 68 30.
 • Struin is een natuur-pedagogische organisatie. Het heeft 1 mini kudde, niet tamme, Exmoor pony's / oerpony’s samen met kinderen op een struweel rijk kinder-natuurterrein lopen. Struin denkt graag met u mee over het verantwoord inzetten van vrij lopende grote grazers op terreinen met vrij spelende kinderen. Als ook over aanleg en onderhoud van natuur voor kinderen middels begrazing. www.struin.nl info@struin.nl Matthijs de Gruijter 06-11644237.
 • Hans van Lieshout en Mieke Gielkens hebben een fokgroep Exmoorpony’s van ongeveer 12 dieren. Daarnaast houden zij Kempische heideschapen en Schotse hooglandrunderen. Al deze dieren lopen in natuurterrein de Lange Bleek, een ongeveer 150 ha groot gebied van het Brabants Landschap bij Sterksel. Tel: 06 83999 586; E-mail: lieshout.hans@gmail.com.
Poelen.nu
Poelen zijn belangrijk als leefgebied van o.a. kikkers, salamanders, libellen en waterplanten. Aanleg en goed onderhoud van poelen is dus belangrijk om deze soorten te behouden. Maar hoe leg je een goede poel aan? En wanneer en hoe voer je vervolgens het beheer uit? Deze website laat zien hoe je daarbij te werk gaat.
Walburg Schilderwerken
Zoekt u een kwalitatief goede, betrouwbare schilder in Almere/Amsterdam?

Walburg Schilderwerken staat voor u klaar. Wij zijn betrouwbaar, snel en zitten al meer dan 25 jaar in het vak. Wij zijn gevestigd in Almere en werken ook in de regio Amsterdam.

U wilt toch ook dat uw bedrijfspand of woning netjes en vakkundig geschilderd wordt? Ga daarom snel naar contact en vul het formulier in om een afspraak te maken.

Los Platanos
Los Platanos is de naam van een villa in de stad Almuñecar aan de Spaanse Costa del Sol

Double U Blues
Double U Blues is een 4 man sterke Wageningse blues band.
De band speelt covers van bluesartiesten als: Red Devils, Johnny Dyer, the Kingsnakes, Sonny Boy Williamson, Stevie Ray Vaughan, Radio Kings, John Lee Hooker en Guy Forsyth.
Double U Blues bestaat uit: Raimondo Otten (zang, bluesharp), Serge Evers (gitaar), Frans van de Goot (bas), Ton van de Weerd (drums)
Daarnaast hebben we onze eigen geluidstechnicus: Jos van Doren

Samenwerkingsverband Exmoorpony
De Nederlandse Exmoorpony eigenaren hebben het Samenwerkingsverband Exmoorpony opgericht om een bijdrage te leveren aan het wereldwijde behoud van dit wilde paard.

Stichting Natuurbeheer Brongebied Aalsbeek
Stichting Natuurbeheer Brongebied Aalsbeek is in 2007 opgericht met het doel om de hoge natuurwaarden in het brongebied van de Aalsbeek bij Belfeld en Tegelen weer terug te krijgen.

Café Bij Roos
bij Roos is ons nieuwe cafe aan de gezellige markt van Wageningen, geopend op 15 augustus 2020. We zijn een familiebedrijf met veel horeca ervaring en gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. Je vindt bij ons een kleine kaart met eenvoudige maar smaakvolle lunchgerechten. Ook ’s avonds kun je bij ons terecht voor hapje en natuurlijk een drankje.

Mike Lubberts - SPORTMASSEUR
Mike Lubberts, Wageningen, sportmassage, ontspanningsmassage, LID NGS

Bluesroute Wageningen
Wagenings bluesfestival Live Blues: 3e weekend van januari

TypTop Casting
Modellenbureau TypTop Casting